Δωρεάν σπιρομετρικός έλεγχος διοργανώθηκε στο Ευηνοχώρι

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο (σπιρομετρικό) διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Ευηνοχωρίου “Η Αρχαία Καλυδώνα” σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας) για τους κατοίκους του χωριού μας.

Κινητή μονάδα, όπως αναφέρει το evinochori-kalidona.gr εξοπλισμένη με δυο σπιρομετρές εγκαταστάθηκε στα γραφεία του συλλόγου στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης.

Δεκάδες συγχωριανοί όλων των ηλικιών υποβλήθηκαν σε προληπτική εξέταση και πήραν τις κατάλληλες συμβουλές από τον πνευμονολόγο ιατρό που ήταν στην διάθεσή τους.

Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του συλλόγου “Η Αρχαία Καλυδώνα” που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και την ενημέρωση σε θέματα υγείας προς όφελος των κατοίκων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την διοίκηση του συλλόγου στον Μπαραμπάτη Νικόλαο (πνευμονολόγο – φυματιολόγο), στους κ.κ Δρούγια Βιορέλλη, Γιώτα Στεργίου (τεχνική υποστήριξη) και την κ. Σταμούλη Αθηνά (προισταμένη διεύθυνσης υγείας) για την παρουσία και την πολύτιμη βοήθειά τους.