Διοικητής νοσοκομείου Αγρινίου: «Θα μπορούσε να υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα»

Με αφορμή καταγγελίες αιμοκαθαιρόμενων

 

Ποικίλα σχόλια και έντονες συζητήσεις, προκάλεσαν οι καταγγελίες του Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρη Μιχάλη, για οργανωμένα συμφέροντα που στοχεύουν στη συκοφάντηση του νοσοκομείου, ενώ έφερε στη δημοσιότητα καταγγελίες ασθενών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, σύμφωνα με τις οποίες συμφέροντα ανέπτυξαν μία άνευ προηγουμένου εκστρατεία εκφοβισμού των ασθενών αυτών, ακόμη και με επισκέψεις στα σπίτια τους για να τους πείσουν ότι «κινδυνεύουν» συνεχίζοντας την αιμοκάθαρσή τους στο νοσοκομείο Αγρινίου και τους προτείνουν την «σωτηρία» σε δομές ιδιωτικών συμφερόντων, κάνοντας λόγο άγρα «πελατών» με ασύστολα ψεύδη που στοχεύουν στο φόβο του ασθενούς! Μιλώντας όμως για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8», ο κ. Μιχάλης πήγε ένα βήμα πιο μακριά καλώντας επί της ουσίας τη δικαιοσύνη να παρέμβει αυτεπάγγελτα, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, θα το πράξει ο ίδιος.

«Κάποιοι ενοχλούνται πολύ περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε. Πολλές κλινικές όπως λέμε και στην ανακοίνωση βελτιώνονται προς το καλύτερο, όμως οι καταγγελίες που μας έγιναν από ασθενείς μας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι ανήθικες και ίσως ποινικές. Χωρίς να είμαι νομικός, θεωρώ ότι, η δικαιοσύνη θα μπορούσε να παρέμβει αυτεπάγγελτά. Ότι και να γίνει όμως, εγώ από την πλευρά μου θα κάνω αυτό που πρέπει. Αυτό έχω δείξει εξάλλου με την μέχρι τώρα πορεία μου».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:

«To τελευταίο διάστημα κάποια οργανωμένα συμφέροντα που δεν βλέπουν με καλό μάτι το νοικοκύρεμα που επιχειρείται στο νοσοκομείο Αγρινίου και την σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας και της επαναφοράς του σε αξιοπρεπή λειτουργική κατάσταση, στρατεύουν τον ψίθυρο, την παραφιλολογία, ακόμη και τη λάσπη.

Έτσι:

Αν και το Καρδιολογικό Τμήμα βρίσκεται από μηνός και πλέον σε καθημερινή λειτουργία, με άμεσες προοπτικές μετεξέλιξής του σε μία υπερσύγχρονη κλινική, διαδίδεται ότι υπολειτουργεί.

Αν και ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί κανονικά και ο μαγνητικός τομογράφος άρχισε τη συστηματική του λειτουργία (15 μέρες το μήνα εν αναμονή εκπαίδευσης και άλλων υγειονομικών για την μηνιαία λειτουργία του), διαδίδεται ότι δεν λειτουργεί.

Αν και έχει αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του Παθολογικού εξωτερικού Ιατρείου από μηνών, διαδίδεται πως αυτό δεν υφίσταται.

Αν και άρχισε κανονικά τη λειτουργία του το Οφθαλμολογικό Τμήμα με συστηματικά χειρουργεία και ενίσχυσή του σε γιατρούς, διαδίδεται ακόμη και το ότι ο γιατρός φεύγει.

Και το έργο της «έγκυρης ενημέρωσης» έχει αναλάβει εργολαβία και πολλά άλλα ευαίσθητα πεδία της δραστηριότητας του νοσοκομείου.

Όμως, η αποκορύφωση της αήθους επίθεσης στο δημόσιο σύστημα που παρά τις Κασσάνδρες στέκεται όρθιο με την αυταπάρνηση των περισσοτέρων από τους λειτουργούς του, έρχεται με την αναπτυχθείσα τις τελευταίες μέρες ολομέτωπη πια επίθεση στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που κρατήθηκε όρθια με θυσίες και που πια βγαίνει μπροστά σύντομα με αξιοπρέπεια, μετά και την τοποθέτηση και άλλων γιατρών, λειτουργεί με πλήρη συναίσθηση της αποστολής της και εξυπηρετεί σήμερα, όλους τους ασθενείς που λαμβάνουν τις υπηρεσίες της, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές, μεθόδους, εξοπλισμό, μηχανήματα αλλά και αναλώσιμα.

Παράλληλα οι ασθενείς αυτοί έχουν την υποστήριξη όλων των ειδικοτήτων που μπορεί να προκύψει να χρειαστούν μέσα στο οργανωμένο δημόσιο σύστημα, όπου λειτουργεί η μονάδα αυτή.

Δυστυχώς όμως, κατευθυνόμενα συμφέροντα ανέπτυξαν μία άνευ προηγουμένου εκστρατεία εκφοβισμού των ασθενών αυτών, ακόμη και με επισκέψεις στα σπίτια τους –σύμφωνα με καταγγελίες- για να τους πείσουν ότι «κινδυνεύουν» συνεχίζοντας την αιμοκάθαρσή τους στο νοσοκομείο Αγρινίου και τους προτείνουν την «σωτηρία» σε δομές ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να επιλέξει από που θα λάβει τις υπηρεσίες που χρειάζεται, μέσα από την σωστή ενημέρωση.

Η παραπληροφόρηση όμως και η άγρα «πελατών» με ασύστολα ψεύδη που στοχεύουν στο φόβο του ασθενούς, είναι απαράδεκτα ηθικά, αλλά και απερίφραστα καταδικαστέα.

Καταγγέλλουμε αυτή τη συκοφάντηση του νοσοκομείου μας και διαβεβαιώνουμε τους ασθενείς μας ότι είμαστε εδώ με έμπειρους και αφοσιωμένους γιατρούς και υγειονομικούς, χρησιμοποιώντας ότι πιο σύγχρονο υλικό και αναλώσιμο υπάρχει.

Είμαστε εδώ για να στεκόμαστε ανιδιοτελώς δίπλα τους ενώ τα περί «καλύτερης αντιμετώπισης» σε μονάδες εκτός υγειονομικών σχηματισμών είναι απλά και μόνο προπετάσματα καπνού στην επίθεση αήθους «φιλίας» που έχει εξαπολυθεί εναντίον του δημόσιου συστήματος υγείας, χρησιμοποιώντας ως «όπλα» τον πόνο και την αγωνία των ανυποψίαστων πολιτών / ασθενών».

Όπως και να χει πρόκειται για άκρως σοβαρές καταγγελίες και δεν αποκλείεται η συνέχεια να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»