Δημήτρης Κυριακίδης: «Να απολαμβάνω την κάθε μέρα στην Εθνική»

mpetinos

Ο Δημήτρης Κυριακίδης μίλησε στην εκπομπή «Αλλαξογκολιές» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8» με τους Μπετίνο Αλαχούζο και Παντελή Χατζηστυλιανό για την κλήση του στην Εθνική Ελλάδος και τις πρώτες του στιγμές στην αποστολή. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού ανέφερε πως περίμενε αυτή την κλήση, τόνισε πως δε θέλει να μείνει απλά σε αυτή και ξεκαθάρισε πως θέλει να απολαμβάνει την κάθε μέρα που βρίσκεται στην Εθνική.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Κυριακίδη:

Δημήτρη ήταν σίγουρα ευτυχισμένη μέρα η Δευτέρα σωστά;

Σίγουρα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν κάτι που περίμενα πολύ καιρό. Συνεχίζω και κοιτάω με ακόμα περισσότερη δουλειά το μέλλον.

Περίμενες λίγο περισσότερο την κλήση μετά τον τραυματισμό του Στέφανου Καπίνο;

Αυτό πέρασε από το μυαλό μου. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Αυτό που συνέβη στον Καπίνο μπορεί να συμβεί σε μένα και σε κάθε ποδοσφαιριστή. Όμως δε μπορώ να κρύψω ότι είμαι χαρούμενος και απολαμβάνω τη στιγμή.

Πως είναι το κλίμα και πως σε υποδέχτηκαν;

Όλοι με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Και το τιμ και οι συμπαίκτες μου. Τα παιδιά τα γνωρίζω, δε μου είναι κάποιος άγνωστος. Μέσα από τα παιχνίδια γνωρίζω όλους τους παίκτες, αλλά με κάποιους έχουμε και φιλία. Αυτό με βοηθάει για να μπω κι εγώ στο κλίμα πολύ πιο γρήγορα.

Θεωρείς ότι δικαιώνονται οι κόποι σου;

Ναι θεωρώ πως μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και θυσίες οι κόποι μου ανταμείβονται. Νομίζω ότι κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα που ανήκει. Εγώ προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου, να γίνομαι καλύτερος. Και πάντα στο μυαλό ενός ποδοσφαιριστή υπάρχει η σκέψη της Εθνικής ομάδας που είναι κάτι μεγάλο.

Σε άγχωνε λίγο ότι γράφονταν αρκετά πως δε σε καλούσαν στην Εθνική;

Άγχος δεν είχα. Η δουλειά μου είναι να παρουσιάζομαι όσο πιο έτοιμος γίνεται και καλύτερος σε κάθε αγώνα. Το ότι μιλούσε συνεχώς και περισσότερος κόσμος για αυτό μου έδινε μεγαλύτερη δύναμη και περισσότερη θέληση για δουλειά για να μπορέσω να υλοποιήσω αυτά που ακούγονταν.

Υπάρχει και μια «πικρία» για τον τρόπο που ήρθε η κλήση;

Όχι σαφώς και δεν υπάρχει «πικρία». Ο προπονητής καθορίζει και επιλέγει τους ποδοσφαιριστές που θέλει σε κάθε αποστολή. Μην ξεχνάμε ότι και οι άλλοι τερματοφύλακες είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, με παραστάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Νομίζω ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και θεωρώ πως είναι η δικαίωση των αγώνων που έχω δώσει. Το ότι έγινε μετά από ένα τραυματισμό δε μου λέει κάτι. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά και νομίζω ότι πρέπει να απολαμβάνω την κάθε μέρα που θα είμαι στην Εθνική.

Σου ήρθαν στο μυαλό όταν κλήθηκες παραδείγματα τερματοφυλάκων που δεν ήταν βασικοί και κάτι συνέβη και βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν;

Σαφώς για να ξεκινήσεις από κάπου, κάτι πρέπει να συμβεί. Προσωπικά δεν περιμένω κάτι τέτοιο για να μπω σε μια αποστολή. Δε θέλω να συμβαίνει, γιατί μπορεί να τύχει και σε μένα. Όμως σε κάθε ευκαιρία που σου παρουσιάζεται με οποιοδήποτε τρόπο, πρέπει να είσαι έτοιμος και να την «αρπάζεις από τα μαλλιά».

 

dimitriskyriakidis2

Υπάρχει μια γλυκιά αναμονή για την πρώτη σου διεθνή συμμετοχή;

Εννοείται ότι ήθελα να κληθώ στην Εθνική, αλλά δεν πάει να πει ότι θέλω να μείνω μόνο σε αυτή την κλήση. Θέλω να αγωνιστώ, αλλά δε θέλω να είμαι αχάριστος. Ότι είναι να γίνει θα γίνει και νομίζω ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Στο παιχνίδι με τη Λάρισα ακούστηκε το όνομά σου σε σύνθημα μετά την απόκρουση στο σουτ του Μαρουκάκη και μια μέρα μετά ήρθε η κλήση στην Εθνική. Πως το βιώνεις αυτό;

Όταν άκουσα σε σύνθημα το όνομά μου ανατρίχιασα. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για μένα μετά από μια πολύ καλή επέμβαση που κράτησε τους τρεις βαθμούς για την ομάδα μου. Πήραμε τη νίκη που χρειαζόμασταν μετά από μια δύσκολη εβδομάδα. Όσον αφορά τον κόσμο από την πρώτη μέρα που ήρθα στο Αγρίνιο και στον Παναιτωλικό μου έχει σταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το συναντάω και στην πόλη και στο γήπεδο με το χειροκρότημά τους. Αυτό που θέλω να τους πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ και να υποσχεθώ πως θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα.

Η κλήση σου στην Εθνική είναι μια ανταμοιβή και για το γυμναστή τερματοφυλάκων του Παναιτωλικού τον Κώστα το Νικολαΐδη;

Ότι και να πω για τον προπονητή μου τον Κώστα το Νικολαΐδη θα είναι λίγο. Εσείς τον γνωρίζετε και καλύτερα από μένα, είναι χρόνια στο Αγρίνιο και έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα και σαν παίκτης και σαν προπονητής τερματοφυλάκων. Η δουλειά που κάνουμε είναι αξιόλογη και νομίζω ότι και το σημείο αυτό που βρίσκομαι οφείλεται και στον Κώστα το Νικολαΐδη. Νομίζει ότι έχει μερίδιο σε όσα έχω πετύχει στον Παναιτωλικό και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα. Και πραγματικά ευχαριστώ το Θεό που τον έχω δίπλα μου.

Ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που σε πήρε τηλέφωνο μετά την κλήση σου στην Εθνική;

Οι γονείς μου. Όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζουν και ήταν πάντα κοντά μου και στα καλά και στα άσχημα. Νομίζω ότι δε θα μπορούσαν να ήταν άλλοι που θα με έπαιρναν πέρα από τη μητέρα μου και τον πατέρα μου.