Γιατί η Ιβάνκα Τραμπ είναι η «Πρώτη» Κυρία της Αμερικής

Η μεγαλύτερη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, η πανέμορφη Ιβάνκα – πρότυπο μητέρας, συζύγου και επιχειρηματία, σύμφωνα με την κοινή γνώμη- θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον Λευκό Οίκο, όπως πολλοί πιστεύουν.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η συγκρατημένη και μετριοπαθής Ιβάνκα, βόηθησε σημαντικά στην εκλογή τους πατέρα της και θεωρούν πως εκείνη είναι ουσιαστικά η Πρώτη Κυρία κι όχι η σέξι, αλλά αμφιλεγόμενη Μελάνια. Η 34χρονη Ιβάνκα ενσαρκώνει απόλυτα την ιδανική εικόνα του αμερικανικού ονείρου: επιτυχημένη επαγγελματίας και ευτυχισμένη οικογενειάρχης , είναι η αδυναμία του Τραμπ, όπως ο ίδιος έχει πει, κι έχει αναλάβει μεγάλες ευθύνες στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Η ίδια όμως διατηρεί και δικές της εταιρείες με παπούτσια, ρούχα και τσάντες που φέρουν το όνομά της.

Σε δημόσια εμφάνισή της στήριξε τα δικαιώματα των γυναικών και τόνισε πως οι αμερικανικές οικογένειες χρειάζονται ανακούφιση, πως οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται το ίδιο με τους άντρες και πως πρέπει να θεσμοθετηθούν κανονισμοί που θα βοηθήσουν τις εργαζόμενες μητέρες. Σε αντίθεση με τα όσα έλεγε ο πατέρας της, οι δηλώσεις της φαίνεται πως ηρέμησαν τα πνεύματα σε μια κρίσιμη στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας.

Το γεγονός ότι εμφανίζεται πάντα συγκρατημένη και μετριοπαθής, αποφεύγοντας τις εξάρσεις και τους υψηλούς τόνους, προδίδει στο κύρος της κι βόηθησε, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην τελική νίκη του μπαμπά της.