Αντιδρούν οι γιατροί του Μεσολογγίου για μετακίνηση συναδέλφου τους στο Αγρίνιο

Αναλυτικά η Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Ιατρών ΓΝ. Μεσολογγίου:
Κύριε Διοικητά
οι κάτωθι υπογράφοντες Ιατροί του Γ.Ν. Μεσολογγίου ομόφωνα καταγγέλλουμε – καταδικάζουμε την παράνομη απόφαση η οποία έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της 6 ΥΠΕ, για τον τρόπο που θα εφημερεύουν οι μονήρεις ειδικότητες. Δηλαδή ότι Θα πραγματοποιούν εφημερίες στο Νοσοκομείο τους χωρίς να γίνεται επικάλυψη με τη άλλη Νοσηλευτική μονάδα. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και έχοντας σαν παράδειγμα το πρόσφατο παρελθόν δηλώνουμε:
• Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξαναδούμε το «έργο της Καρδιολογικής κλινικής»
• Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε περαιτέρω προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και μέχρι να γίνει αυτό εμείς θα πραγματοποιούμε αποχή από τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία 08.30 έως 10:30 καθημερινά αρχίζοντας Τρίτη 08-11-2016

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων:
Την Πέμπτη 03/11/16 ήρθε στα Νοσοκομείο μας έγγραφο τον Διοικητή τον Νοσοκομείου Αιτ/νιας πού μετακινεί για εφημερίες «εφεξής» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά του μοναδικό ουρολόγο μας στο Αγρίνιο.
Μάλιστα αυτή η απόφαση βγήκε τη μέρα που στην Πάτρα γινόταν κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση των Δομών Υγείας, κάνοντας για μια άλλη φορά επίκαιρο το Παναιτωλοακαρνάνικο αίτημα για ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΝΙΕΙΩΝ.
Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενέργειες όπως η μετακίνηση και άλλων εργαζομένων τόσο προς Αγρίνιο όσο και σε άλλες υπηρεσίες. Συνολικός αριθμός 19 εργαζόμενοι.
Με βάση τα παραπάνω ο Σύλλογος μας:
– Καταγγέλλει την απόφαση αυτή πού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα Νοσοκομείο μας και ζητά την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ
– Προσυπογράφει τη απόφαση της Συνέλευσης των Ιατρών τον Νοσοκομείου μας για αποχή από τα Ε.Ι. μέχρι την ανάκληση της.
– Ζητά για πολλοστή φορά το αυτονόητο. Την επιστροφή όλων των μετακινημένων στις οργανικές τους θέσεις.