Αιτωλοακαρνανία: Πρώτη η ΔΑΚΕ στις εκλογές δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ και την καταμέτρηση που ολοκληρώθηκε προέκυψε πρωτιά για τη ΔΑΚΕ.

Συγκεκριμένα στους δασκάλους και στους νηπιαγωγούς η ΔΑΚΕ έλαβε συνολικά 541 ψήφους απ την οποία εκλέχθηκε στο ΠΥΣΔΕ Ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος. Ακολούθησε η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» που έλαβε 438 ψήφους και εκλέχθηκε ο Ηλίας Παπαχρήστος. Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» στους κόλπους της οποίας υπερισχύουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 336 ψήφους, η παράταξη του ΠΑΜΕ έλαβε 94 ψήφους και οι «Θυμωμένοι Δάσκαλοι» έλαβαν 60 ψήφους.

Κάλπες για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά τους συμβούλιά τοποθέτησαν και οι καθηγητές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Στο Αγρίνιο, οι κάλπες «στήθηκαν» στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και 6ου Γυμνασίου. Από την καταμέτρηση που έγινε, η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη και απέσπασε 558 ψήφους από τα 1.297 έγκυρα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν εκλέγοντας έναν αιρετό, τον κ. Σαρδέλη. Η «Συμμαχία» έλαβε 337 ψήφους και εκλέγει επίσης ένας αιρετό. Το ΠΑΜΕ έλαβε 134 ψήφους, η «Συμμετοχή» 131 η ΑΕΚ 117 και η ΠΑΣΚΕ 20.

Κων/νος Χονδρός