Αγρίνιο: Τριήμερη εκπαίδευση εθελοντών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Για την διαχείριση έκτακτων αναγκών και έκτακτων περιστατικών

 

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου, υλοποιεί ένα πρόγραμμα τριήμερης εκπαίδευσης εθελοντών, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, για την διαχείριση έκτακτων αναγκών και έκτακτων περιστατικών.

Σύμφωνα με την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Δρ. Σία Δημητρίου, δημιουργήθηκαν δύο ομάδες εργασίας, μια από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, της οποίας επικεφαλής είναι ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής και μια από το τμήμα του Ερυθρού  Σταυρού Αγρινίου του οποίου Πρόεδρος είναι ο Κώστας Μπόκας.

Ο λόγος που οι τρεις φορείς στράφηκαν στην εκπαίδευση των εθελοντών, είναι διότι πλέον οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας άλλαξαν κατά πολύ. «Ουσιαστικά τελειώσαμε με την πρωτοβάθμια φροντίδα και είμαστε στην επικεντρωμένη πρόληψη. Δηλαδή, στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα» επισήμανε η κ. Δημητρίου, η οποία τόνισε ακόμη πως «η τοπική κοινωνία αλλάζει συνεχώς και παράλληλα δυσκολεύουν τα πράγματα, χωρίς να κινδυνολογούμε και γι’ αυτό θα επιχειρήσουμε να ακούσουμε τις ανάγκες της για να μην την χάσουμε».

Σε κάθε ομάδα υπάρχουν 20 εθελοντές, οι οποίοι θα δουλέψουν και με βιωματικό τρόπο για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε ανάγκη και αν κληθεί η τοπική κοινωνία να αντιμετωπίσει, τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας, όσο και γενικότερα, αφού πλέον αναμένεται να αλλάξουν μορφή. Συνεπώς και στην Αιτωλοακαρνανία οι πιθανές αυτές αλλαγές που συχνά οφείλονται σε οικονομικούς λόγους ή σε λόγους μεταναστευτικής πολιτικής, πρέπει να έρθουν ομαλά έχοντας προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία κυρίως σε έμψυχο δυναμικό.

Η κ. Δημητρίου, ο κ. Μποκας και ο κ. Καλαντζής μίλησαν για τον σκοπό της προσπάθειας που έχει ως στόχο τη ρεαλιστική προσέγγιση στα νέα δεδομένα της χώρας, καθώς επίσης και την προσπάθεια να δοθούν οι σωστές κατευθύνσεις και οι στόχοι στη νέα γενιά, για την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο.

Κων/νος Χονδρός  για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου Κώστας Μπόκας, η Δημητρίου Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Οδυσσέας» Σία Δημητρίου. Ο αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής, και η Προϊσταμένη της Ακτίνας Εθελοντών του Δήμου Αγρινίου Ανθούλα Μακρή 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου Κώστας Μπόκας, η Δημητρίου Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Οδυσσέας» Σία Δημητρίου. Ο αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής, και η Προϊσταμένη της Ακτίνας Εθελοντών του Δήμου Αγρινίου Ανθούλα Μακρή

2-%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82

img_20161128_164105

img_20161128_163951