Έδεσαν και απείλησαν με όπλο και μαχαίρι ηλικιωμένη στην Άρτα, μέσα στο σπίτι της

Και στον άτυπο καταυλισμό Ρομά που έχει στηθεί στο δημοτικό πάρκινγκ δίπλα από το ιστορικό γεφύρι της Άρτας φαίνεται πως στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας μετά την ληστεία που σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα σήμερα. Τον τρόμο μέσα στο ίδιο της το σπίτι έζησε ηλικιωμένη στην Άρτα όταν άγνωστοι δράστες μπήκαν σε αυτό, την απείλησαν με όπλο και μαχαίρι και την άφησαν δεμένη, αφού πρώτα άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, σε σπίτι που βρίσκεται λίγα μέτρα από το δημοτικό πάρκινγκ που έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες των επισκεπτών στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας και που το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο καταυλισμό για Ρομά. Η 82χρονη γυναίκα, βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της όταν οι δύο δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μπήκαν από πόρτα του μπαλκονιού και με την απειλή μαχαιριού και όπλου της ζήτησαν να τους πει που είχε χρήματα.

Στην συνέχεια έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους, πήραν σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 250 ευρώ και κοσμήματα και εξαφανίστηκαν, αφήνοντας δεμένη και φιμωμένη την ηλικιωμένη γυναίκα. Λίγη ώρα αργότερα κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει τις αρχές. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν σημειωθεί στην περιοχή, με τους κατοίκους να καταλογίζουν ευθύνες τόσο στις αρχές όσο και στην δημοτική αρχή. Και ο λόγος είναι η «ανοχή» που επιδεικνύουν απέναντι στους Ρομά που έχουν κατασκηνώσει στο δημοτικό πάρκινγκ και όπως επισημαίνουν, οι κάτοικοι της περιοχής, αποτελεί πλέον κέντρο παραβατικών συμπεριφορών.

Μάλιστα σημειώνουν πως τόσο ντόπιοι όσο και επισκέπτες αποφεύγουν να παρκάρουν εκεί, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα αυτήν την κατάσταση. Ένας χώρος μάλιστα που, όπως τονίζουν, έχει κατασκευαστεί με κοινοτικά χρήματα τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών ως πάρκινγκ, όσο και την ανάδειξη του ιστορικού γεφυριού. «Έχει καταντήσει ξενοδοχείο για Ρομά» τονίζει κάτοικος της περιοχής στο PamePreveza.gr και συμπληρώνει «…ξενοδοχείο για δεκάδες έμπορους… που έρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να πουλήσουν προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, «καταστρέφοντας» έτσι και την τοπική αγορά…».

Άλλος κάτοικος, μιλώντας στο PamePreveza.gr, τονίζει πως μετά τις απογευματινές ώρες καταφθάνουν οι περισσότεροι και εγκαθίστανται, επισημαίνοντας πως οι αρχές δεν μπορούν να τους απομακρύνουν μετά την δύση του ηλίου. Για τον άτυπο αυτό καταυλισμό στον δημοτικό χώρο, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες, τόσο στον δήμο της Άρτας, όσο και στις αρχές και την Εισαγγελία, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει παρθεί κάποιο ουσιαστικό μέτρο, όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Τέλος κάνουν λόγο για συχνές παραβατικές συμπεριφορές, κλοπές, ληστείες, ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ σημειώνουν πως η κατάσταση έχει πλέον φτάσει σε ανεξέλεγκτα επίπεδα, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον φόβο τους ακόμα και για την ίδια τους την ζωή, φέρνοντας σαν παράδειγμα το σημερινό περιστατικό με την ηλικιωμένη που δέχθηκε επίθεση μέσα στο ίδιο της το σπίτι, το οποίο φαίνεται να έχει πυροδοτήσει το κλίμα στην περιοχή…